Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bstand: /home/sites/site42327/web/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de permissies van de gebruiker goed in (CHMOD).
De achterdeur - DVD\\\'s - Organic Earth
 
Ga terug

BoekenDVD

De achterdeur

Nederland kent al bijna 40 jaar coffeeshops waar de verkoop van wiet en hasj wordt gedoogd. Maar de levering van cannabis aan coffeeshops hebben de Nederlandse regeringen sinds 1976 nooit willen regelen. Het blijft een strafbaar feit! Die levering moet dan ook via de zogenaamde achterdeur, een schimmige, illegale activiteit om de voordeur van de coffeeshop te kunnen bedienen.

‘De achterdeur’ is een veertig minuten durende onthullende documentaire met schokkende feiten over een geheim project van de Belastingdienst, de stad Groningen en voormalig minister Donner die een onwelgevallig onderzoek van het ACM Asser Instituut in de prullenbak gooit…

‘De Achterdeur’ gaat ook over de economische achtergronden van de teelt van cannabis en toont aan dat de staat miljarden voor de schatkist kan verdienen door de teelt van wiet te regulieren, gedogen, net als de voordeur van coffeeshops.

“Wetenschappers en ervaringsdeskundigen zijn het unaniem met elkaar eens. We kunnen de achterdeur gewoon regelen! Waarom doen we dat niet?“.

Deze productie is een samenwerking tussen Stichting Globaleye en FreshTV. De initiator is Steven Kompier.

De documentaire bestaat uit vier delen:

Deel 1:
De achterdeurproblematiek. Hoe is het mogelijk dat coffeeshops worden gedoogd maar dat de aanlevering van wiet nog steeds strafbaar is? Toch was het ooit geregeld, in Groningen.
Deel 2:
Hoe bizar kan het zijn? Je denkt in samenwerking met de overheid wiet te kweken, je bent je van geen kwaad bewust, maar uiteindelijk blijf je toch een crimineel. Een succesvol project van de belastingdienst wordt door de politiek abrupt gestopt.
Deel 3:
Hoe ziet het leven van een wietkweker anno 2012 eruit? Wat zijn de consequenties van het harde optreden van onze overheid op de kwaliteit van de wiet en hoe speelt dat optreden de harde criminaliteit in de hand?
Deel 4:
Hoe kijkt de internationale wereld naar het drugsprobleem en kunnen wij het in Nederland niet anders regelen dan alleen repressieve maatregelen. In tijden van crisis kan het regelen van de achterdeur ons miljarden euro’s per jaar opleveren.
Van harte aanbevolen voor politici, journalisten en alle burgers van Nederland. Ook in onze buurlanden!

De film ging in februari van dit jaar in première in De Puddingfabriek in Groningen. Voorafgaand aan een debat over het coffeeshopbeleid in relatie tot het drugsdebat in de Tweede Kamer op 1 maart , heeft producent Fresh TV de film in vier delen op haar website gezet. Je kunt hem ook zien via de website van VOC.

Bijlages voor de film:

Nogmaals, je kunt hem gratis online bekijken! Wil je een originele versie, kun je hem ook bestellen.

De opbrengst van deze dvd gaat volledig naar belangenverenigingen WeSmoke en VOC.

€12.50


De achterdeur
1009025
07/07/2012

Recentelijk door jou bekeken

De achterdeur

De achterdeur

  • Product Prijs€12.50
  • Product Nummer1009025
  • Beschikbaar sinds07/07/2012