Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bstand: /home/sites/site42327/web/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de permissies van de gebruiker goed in (CHMOD).
De eetbare tuin - Nederlands - Organic Earth
 
Ga terug

BoekenNederlands

De eetbare tuin

In 'De eetbare tuin' toont de vindingrijke Alys Fowler (bekend van het BBC-programma Gardeners World) aan dat er een manier is om van het goede leven en de natuur te genieten - zelfs als je in de stad woont. Alys Fowler bekijkt in De eetbare tuin de traditionele manier van tuinieren en het verbouwen van je eigen groente op een geheel eigen wijze en geeft de lezer tips en tools in handen om op een kleine ruimte - of dit nu een stadstuin, een balkon of dakterras, of zelfs een eenvoudige bloembak is - een prachtige, efficiënte en rijke tuin te creëren. Alys Fowler laat in De eetbare tuin zien hoe je natuurlijke ecosystemen nabootst, hoe je goede mest maakt en hoe je de grond kunt verrijken zodat je je tuin - en natuurlijk de oogst! - kunt optimaliseren.

Naast tips, adviezen en wijze raad voor het verbouwen van je eigen groente en fruit, geeft Fowler haar succesrecepten voor het verwerken van alle verse ingrediënten uit eigen tuin. Voor de dagelijkse maaltijd, maar óók voor het inmaken en conserveren van fruit en groentes in jams en chutneys en het drogen van kruiden voor gebruik in gerechten en om thee van te trekken.

'De eetbare tuin' laat iedereen zien dat je met een beetje fantasie en het loslaten van strikte en vaak ouderwetse regels een tuin kunt creëren die niet alleen fantastisch is om naar te kijken, mar ook heerlijk om uit te eten! Goed voor de portemonnee, goed voor het milieu en goed voor je lichaam! Gooi dus de conventionele ideeën over tuinieren overboord, creëer je eigen groene paradijs en geniet er met volle teugen van.

Een van de recensies over 'De eetbare tuin':
"Geen boek met dwingende voorschriften hoe je precies groente moet kweken. Maar een poging om in eigen tuin, klein of groot, zelfs op het balkon planten te kweken om op te eten. Het boek is in de ik-vorm geschreven door Alys Fowler, in Engeland zeer bekend als presentatrice van het BBC tuinprogramma The Edible Garden. Het boek leest makkelijk en beschrijft uitbundig wat je allemaal in je tuin kunt kweken, hoe je je eigen zaden oogst en hoe je de oogst bewerkt. De recepten varieren van jams tot thee, soep, chutney etc. Door de aantrekkelijke vormgeving en persoonlijke tekst zowel geschikt voor beginnende als gevorderde tuiniers. Het is geen overzichtelijk boek, maar de lezer wordt al bladerend en lezend enthousiast gemaakt om zelf iets te gaan doen."

Ook verkrijgbaar in het engels.

Auteur: Alys Fowler
Illustrator: Simon Wheeler
Overige betrokkenen: Mariëlle Steinpatz, M. Martens, Simon Wheeler
Soort: Met illustraties
Taal: Nederlands
Vertaald uit: het Engels
Vertaald door: M. Martens, Mariëlle Steinpatz
Oorspronkelijke titel: The Edible Garden
Afmetingen: 27x253x196 mm
Gewicht: 933 gram
Druk: 1
ISBN10: 9061129397
ISBN13: 9789061129394

€22.50


De eetbare tuin
1001008
11/03/2015

Recentelijk door jou bekeken

De eetbare tuin

De eetbare tuin

  • Product Prijs€22.50
  • Product Nummer1001008
  • Beschikbaar sinds11/03/2015