Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bstand: /home/sites/site42327/web/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de permissies van de gebruiker goed in (CHMOD).
Groeien naar regulering - Nederlands - Organic Earth
 
Ga terug

BoekenNederlands

Groeien naar regulering

‘Groeien naar regulering’ heeft een ondertitel die de inhoud nog meer verduidelijkt:
Cannabis: voorbeelden van praktijk en beleid uit Europa en Noord- en Zuid-Amerika

Hier het voorwoord:
Deze publicatie is gemaakt in opdracht van het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN). Als belangenvereniging van cannabisgerelateerde ondernemingen als coffeeshops en growshops willen wij een constructieve bijdrage leveren aan het Nederlandse softdrugsbeleid.

In deze publicatie beschrijven wij de internationale initiatieven ter regulering en zelfs legalisatie van cannabisconsumptie en -productie. Een overzicht van de stand van zaken in zestien Europese landen, de Verenigde Staten, Canada en vier landen in Zuid-Amerika.

De ontwikkelingen op dit terrein gaan tegenwoordig zo snel dat we op korte termijn ongetwijfeld meer landen aan dit overzicht kunnen toevoegen. Meer en meer komt men tot het besef dat het verbod op cannabis onwenselijk, onwerkbaar en onhoudbaar is en vooruitgang in de weg staat. Cannabis is gewoon een plant met vele waardevolle toepassingen. De samenleving is gebaat bij een harmonieuze verstandhouding tussen consumptie en productie.

Bij de samenstelling van deze brochure is dankbaar gebruik gemaakt van het werk van Sara Woods, auteur van ‘Cannabis policy: legislation and practices in European Countries’ (uitgave Stichting Drugsbeleid/Encod). Het hoofdstuk over Zuid-Amerika is deels gebaseerd op de research van het Transnational Institute (TNI).

Dank ten slotte aan mr. Deborah Bruin en Dimitri Breeuwer voor hun bijdragen en aan Joep Oomen, coördinator van de Europese coalitie voor effectief en rechtvaardig drugsbeleid (Encod), voor zijn waardevolle adviezen.

Wouter van Egmond, voorzitter Platform Cannabisondernemingen Nederland
November 2013

Samenstelling en tekst: Derrick Bergman/G0NZ0 Media
ISBN/EAN: 9789075924138
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Organic Press
Verschijningsdatum: november 2013

Inhoudsopgave

€14.95


Groeien naar regulering
1001010
18/12/2013

Recentelijk door jou bekeken

Groeien naar regulering

Groeien naar regulering

  • Product Prijs€14.95
  • Product Nummer1001010
  • Beschikbaar sinds18/12/2013