Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bstand: /home/sites/site42327/web/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de permissies van de gebruiker goed in (CHMOD).
De hypocrisie van de achterdeur - Nederlands - Organic Earth
 
Ga terug

BoekenNederlands

De hypocrisie van de achterdeur

Protesterende coffeeshophouders in Maastricht. De invoering van een ‘wietpas’. Het gedoogbeleid staat meer dan ooit in de aandacht. Reden om dat beleid eens kritisch de maat te nemen.

Gerard Spong en zijn medeauteurs geven aan de hand van de stukgelopen strafzaak tegen de Almeerse coffeeshop Koffie en Dromen een overzicht van de juridische haken en ogen die aan het Nederlandse gedoogbeleid kleven: aan de voorkant gedoogt Nederland de verkoop van softdrugs maar bij de achterdeur sluiten gemeenten, politie en justitie de ogen voor de aanvoer, die dus strafbaar blijft.
Dit hypocriete beleid is al jaren een steen des aanstoots voor zowel voor- als tegenstanders.

Lokt de overheid niet crimineel handelen uit?
Houdt zij niet al jaren een systeem van witwassen in stand?
En verdient zij niet jaarlijks via de belasting miljoenen aan het ontduiken van de Opiumwet?

Burgemeester Hoes van Maastricht verklaarde onlangs nog dat het (tijdelijk) sluiten van coffeeshops de lokale samenleving ontwrichtte. Maar hoe kunnen burgemeesters verantwoorden dat zij coffeeshops in hun gemeente toestaan om de openbare orde te dienen terwijl tegelijkertijd justitie de aanvoer van softdrugs verbiedt en vervolgt?
Zo wordt de coffeeshopexploitant overgeleverd aan de willekeur van een huichelende overheid die te bang is om duidelijke keuzes te maken. Spong c.s. maken duidelijk waar juridisch gezien de schoen wringt en waarom het gedoogbeleid in haar huidige vorm onhoudbaar is.
Zonder duidelijkheid over het achterdeurbeleid is de vervolging van coffeeshophouders hypocriet en derhalve, met recht, gedoemd te mislukken.

Gerard Spong is een van de bekendste strafpleiters van Nederland. Sidney Smeets en Tim Vis zijn beiden als advocaat werkzaam bij Spong Advocaten.

De hypocrisie van de achterdeur

Auteur: Gerard Spong, Sidney Smeets & Tim Vis

ISBN/EAN: 9789460036118
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Balans
Verschijningsvorm: paperback omvang in pagina's: 160
Verschijningsdatum 1ste druk: 2012

Zie hier een discussie met Gerard Spong na aanleiding van het boek.

€12.00
€15.00


De hypocrisie van de achterdeur
1001012
26/10/2012

Recentelijk door jou bekeken

De hypocrisie van de achterdeur

De hypocrisie van de achterdeur

  • Product Prijs€15.00
    €12.00
  • Product Nummer1001012
  • Beschikbaar sinds26/10/2012