Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bstand: /home/sites/site42327/web/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de permissies van de gebruiker goed in (CHMOD).
Onkruid vergaat niet - Nederlands - Organic Earth
 
Ga terug

BoekenNederlands

Onkruid vergaat niet

Deze uitgave beschrijft de strafrechtelijke en bestuursrechtelijke geschiedenis van het coffeeshopbeleid in Nederland, met extra aandacht voor de situatie in Rotterdam. De stad waar de huidige minister van Justitie, dhr. Opstelten, burgemeester is geweest.

Een ieder die een connectie heeft met dit onderwerp zou dit moeten lezen om een realistisch  beeld te krijgen van het huidige coffeeshopbeleid.

'Onkruid vergaat niet' is een gecombineerde eindscriptie voor de mastervarianten Strafrecht en Staats- en bestuursrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Omdat beide rechtsgebieden deel van het coffeeshopbeleid uitmaken, was het nodig beide te combineren om tot een beknopte, afgewogen beschrijving te komen van ons huidige coffeeshopbeleid en de ontstaansgeschiedenis daarvan. Beide masters zijn cum laude afgerond en de scriptie is beloond met een negen.

Het Nederlandse coffeeshopbeleid is al jaren onderwerp van discussie en met de herdruk van dit werk wil het Platform Cannabisondernemingen Nederland een nuttige bijdrage leveren aan deze discussie. 50% van de Nederlanders is voor legalisering en/of regulering van cannabis blijkens een onderzoek van drs. Maurice de Hond voor BNR Radio op 9 februari 2011. Na de kabinetsval enkele weken later besloot de Tweede Kamer dat dit onderwerp te controversieel was om op dat moment verder te behandelen.

Wist U dat gebruik en aanwezig hebben van hennep in Nederland pas in 1953 (de watersnood-ramp) opgenomen is als strafbaar feit? Dat Jimmy Carter (oud-president van de Verenigde Staten van Amerika) al in 1977 heeft gezegd dat de straffen voor bezit van een drug niet schadelijker mogen zijn dan gebruik van de drug zelf ? En waar de AHOJG-criteria voor staan?

Dit is een handzaam overzicht van de huidige instrumenten van het beleid rond coffeeshops en haar ontstaansgeschiedenis in een duidelijke en goed leesbare context.

'Onkruid vergaat niet: ontwikkeling van het Nederlandse coffeeshopbeleid en de samenwerking tussen strafrecht en bestuursrecht.'

Auteur: Deborah Bruin

  • ISBN/EAN: 9789075924008
  • Taal: Nederlands
  • Uitgeverij: Organic Press
  • Verschijningsvorm: Paperback / softback omvang in pagina's: 118, zonder illustraties
  • Verschijningsdatum: 01-02-2012

€19.50


Onkruid vergaat niet
1001011
09/03/2012

Recentelijk door jou bekeken

Onkruid vergaat niet

Onkruid vergaat niet

  • Product Prijs€19.50
  • Product Nummer1001011
  • Beschikbaar sinds09/03/2012