Waarschuwing Waarschuwing: Ik kan het configuratie bstand: /home/sites/site42327/web/includes/configure.php beschrijven. Dit is een potentieel risico - Stel de permissies van de gebruiker goed in (CHMOD).
Bestrijdingsmiddelen - Organic Earth
 
Ga terug

BestrijdingsmiddelenNuttige insecten

Roofmijt tegen spint

Bij kweken komt meer kijken dan alleen het inrichten van je ruimte, je plantjes de juiste voeding geven en even oogsten. Ondanks alle voorzorg kun je toch te maken krijgen met onaangename gasten die je plantjes kunnen aantasten.

Zowel binnen als buiten kun je last hebben van plantenetende insecten. Maar dan nog hoef je nog geen visioenen te krijgen van een compleet mislukte oogst. Blijf rustig en probeer uit te vinden wat er precies aan de hand is: welk beestje is hier aan het werk en hoe gaan we dit bestrijden? Dan heb je de slag al half gewonnen. Voor de meest voorkomende plagen is er namelijk een oplossing.

Lees eerst ons blog over ecologische insectenbestrijding, zodat je weet waar je op moet letten.

Natuurlijk is het beter om te voorkomen dan te genezen. Start dan ook altijd met goed materiaal dat vrij is van ziekten, kiemen en plagen (ook je plantjes), houd je kweekruimte en je gereedschap goed schoon en breng de slechte diertjes niet van buiten mee. Draag daarom altijd beschermende of schone kleren als je de kweekruimte betreedt. En vergeet je schoenen niet!

Dan nog kan het wel eens misgaan. Controleer de planten en de kweekruimte daarom regelmatig op de aanwezigheid van beesten. Zoek ook naar verdachte plekken en vlekken. Probeer net als Sherlock Holmes niet te rusten voordat je alle onregelmatigheden hebt kunnen verklaren.

Tip: informeer je eerst via het blog of de categorie bestrijdingsmiddelen met welk soort vijanden je te maken kunt krijgen.

Tip 2: Hang voor de ingang en in je kweekruimte zelf vangstrips op!

Biologische en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen

Belangrijk is wel dat je nooit gif gebruikt bij de bestrijding van ongedierte; je wilt het tenslotte nog kunnen roken!

Er zijn biologische en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen die elk soort plaag kunnen oplossen. Een ervan is de bestrijding van de schadelijke insecten door middel van hun natuurlijke vijanden.  Dat zijn insecten die als voeding insecten eet die zich in je planten kunnen bevinden. Als er geen voedsel (schadelijke insect) meer is gaan ze ook dood; ze zijn onschadelijk voor de plant zelf.

Plaag kasspint

De kasspint is een 0,5 mm grote, geelbruine mijt met twee donkergroene vlekken op de flanken, die leeft van plantensappen.

Spintschade is te herkennen aan de witgele plekjes op het blad van de plant en aan een zijdeachtig spinsel aan de onderkant van het blad.

De natuurlijke vijand van kasspint is de roofmijt

De roofmijt is een 0,6 mm rode mijt die zich snel beweegt en die onmiddellijk op zoek gaat naar kasspint. Hij leeft hoofdzakelijk van (kas)spint en spinteieren, die hij leegzuigt en opeet.

De roofmijten worden verpakt in een flesje van min. 1000 exemplaren, goed voor een te behandelen oppervlakte van 50 tot 60 m2.

Gebruik: De inhoud van het flesje uitstrooien op de bladeren van de plant (en niet op de bloem).

Hoe werkt het?

Wil je in het bezit komen van de natuurlijke vijand moet je het volgende doen: Je bestelt via de website  een kaart van de desbetreffende insect en vul je naam, adres en gewenste ontvangstdatum in; plak een postzegel en doe de kaart op de post.

De insecten komen aan bij jou thuis (of desgewenst bij de winkel). Zodra ze in je bezit zijn moet je ze zo snel mogelijk uitzetten.

€42.50


Roofmijt tegen spint
8021003
08/12/2008

Aanbevolen

Skalpelhouder

Skalpelhouder

  • Product Prijs€7.00
  • Product Nummer6001085
  • Beschikbaar sinds08/12/2008

Recentelijk door jou bekeken

Roofmijt tegen spint

Roofmijt tegen spint

  • Product Prijs€42.50
  • Product Nummer8021003
  • Beschikbaar sinds08/12/2008